Trèvol Lleida

Com ser constant al gimnàs: 5 claus per aconseguir-ho

Com ser constant al gimnàs: 5 claus per aconseguir-ho

Quan comencem una nova rutina d’entrenament solem estar molt motivats i amb moltes ganes, però mantenir aquesta motivació al llarg del temps pot resultar més complicat. Tot i això, ser constant al gimnàs és essencial per aconseguir els nostres objectius i gaudir d’un estil de vida saludable.

Tant si t’acabes d’apuntar al gimnàs, com si durant l’estiu has deixat de banda el teu entrenament, ha arribat el moment de preparar la teva bossa i començar a donar-ho tot! A continuació, compartim amb tu 5 claus que t’ajudaran a ser constant al llarg del temps i a no abandonar la teva rutina durant els primers mesos.

com ser constant al gimnàs

1. Defineix clarament el teu objectiu

En primer lloc, és important que defineixis el motiu pel qual vols anar al gimnàs. Així, intenta buscar una raó que sigui realment valuosa per a tu i evita aquelles que siguin molt superficials o poc realistes. Tenir aquest objectiu clar i present, t’ajudarà a mantenir-te enfocat i motivat.

Tot i això, de vegades tenir un objectiu massa llunyà pot ser una mica frustrant. Per aquest motiu, pot resultar-te útil dividir-lo en petites fites. D’aquesta manera, anar assolint les petites metes t’animarà a seguir amb el teu pla i estaràs cada vegada més a prop del teu objectiu final. Les petites victories també compten!

2. Informa’t i consulta els teus dubtes amb un tècnic

Un cop establert el motiu pel qual t’has apuntat al gimnàs, arriba el moment de pensar quin tipus d’exercici és millor per aconseguir els teus objectius i en quina mesura. En aquest sentit, et recomanem consultar-ho amb els nostres tècnics o amb l’equip de Trèvol Salut. T’ajudaran a valorar la teva situació actual i t’explicaran les diferents alternatives que tens al teu abast. A més, et podran ajudar a gestionar millor les expectatives i et donaran una visió més realista del procés.

3. Augmenta la càrrega d’entrenament de manera progressiva

No vulguis passar de 0 a 100. En el seu lloc, intenta ajustar bé la càrrega d’entrenament al teu nivell de condicionament físic per evitar el cansament i les “agulletes” excessives. Si el pla està ben definit, veuràs com el teu rendiment millora ràpidament, durant les primeres setmanes i mesos. Passat aquest temps, les millores seran menys evidents, però, segurament, t’adonaràs que hi ha certs aspectes, a nivell emocional i, fins i tot estètics, que comencen a canviar.

augmenta la càrrega progressivament per ser constant al gimnàs

4. Sigues realista

Per poder arribar a aquest punt en què els canvis són perceptibles, es necessita ser constant al gimnàs i seguir el pla d’entrenament. Ser realista amb el temps disponible que tens i amb el nombre de dies que pots entrenar t’ajudarà a aconseguir aquesta constància i et permetrà adaptar-te als imprevistos que puguin sorgir.

És evident que caminar durant 60 minuts t’ajudarà més a assolir un dèficit calòric, que no pas caminar-ne 30. Almenys a curt termini. Però si ho mirem amb perspectiva, tindrà més valor caminar 30 minuts, tres vegades per setmana, durant sis mesos, que caminar 60 minuts durant el primer mes, i després abandonar per falta de temps.

És per això que és important ser realista amb el temps de què disposes, a més dels recursos materials (espai, equipament…) que tens a l’abast.

5. Tingues en compte les teves preferències

Els teus gustos i les teves preferències en l’exercici també són aspectes clau a l’hora de mantenir la motivació.

tingues en compte les teves preferències per ser constant al gimnàs

Si bé és cert que hi ha certes adaptacions fisiològiques que s’aconsegueixen amb un tipus d’exercici concret, en una dosi concreta, és important buscar aquelles condicions que et resultin més favorables a l’hora de dur a terme la teva rutina. Potser et motiva escoltar música o prefereixes entrenar a l’aire lliure. O potser et va millor entrenar a primera hora del matí… Sigui com sigui, intenta buscar aquella fórmula que et funcioni i que et faciliti l’adherència al pla d’entrenament.

Els nostres tècnics també han volgut donar-te alguns consells perquè no fallis a les seves classes:

Posa en pràctica aquestes estratègies i veuràs com et resulta més fàcil ser constant al gimnàs! I si vols més consells per canviar els teus hàbits, no et perdis aquest article, on t’expliquem com establir nous objectius i establir hàbits de manera efectiva.