Trèvol Lleida

Perdre pes: idees, consells i mites

Perdre pes: idees, consells i mites

Si acabes d’inscriure’t a Trèvol amb l’objectiu de perdre pes, o ja fa un temps que entrenes i encara no has aconseguit el teu objectiu, aquest post és per a tu! Et donarem idees, consells i aclarirem alguns dels mites més comuns sobre la pèrdua de pes.

Ja fa un mes que entrenes correctament, segueixes una dieta equilibrada i decideixes pesar-te, per veure tot el teu esforç reflectit en una xifra més baixa a la bàscula de casa. Quin ensurt quan veus que aquesta xifra no ha baixat tot el que esperaves o, fins i tot, està igual… No pateixis! El teu objectiu no ha de ser el de perdre pes!

Aquest és un dels errors més habituals en els que podem caure. En primer lloc, perquè som impacients i volem resultats immediats però, sobretot, perquè hem de ser conscients que l’aparell que tenim a casa només ens dona un valor total en kg i no mesura tot el nostre progrés. Per tant, ens hauríem de centrar a disminuir el percentatge de greix corporal.

Com podem reduir el percentatge de greix del nostre cos?

1. Dieta equilibrada

Com ens indiquen molts estudis, en la pèrdua de pes, l’alimentació hi juga un paper fonamental (es calcula que suposa un 60-65% dels resultats) i, per això, ho posem en primer lloc. Tot i això, no incidirem en aquest punt i ho deixarem en mans dels professionals de la nutrició.

És important saber que el greix del cos no es pot eliminar per zones. L’única forma d’acabar amb el greix de manera localitzada és a través de la cirurgia, però de res serveix realitzar exercicis específics amb màquines. La funció de les màquines d’entrenament és estimular la musculatura d’una zona concreta, enfortint-la i tonificant-la, però, en cap cas, tindrà efectes sobre el greix localitzat. És a dir, que per més que facis abdominals o extensions de glutis, no aconseguiràs reduir el greix d’aquestes zones en particular.

Tot i el rebuig de molta gent a realitzar entrenament de força, és molt important incloure’l en el nostre programa setmanal, ja que tindrà un fort impacte a l’hora de perdre greix (que, recordem, no és el mateix que perdre pes).

Segur que has escoltat moltes vegades frases com: “Jo no entreno força per no posar-me massa gros”. O “jo entreno amb poc pes perquè creo múscul molt ràpid”. Però la realitat és que l’entrenament de força pot tenir diferents objectius, segons el mètode que utilitzem.

2. Entrenament de força

Existeixen molts mètodes d’entrenament de força: supersèries, combinacions de tren superior-tren inferior, circuits, exercicis “full body”, HIIT (entrenaments intervàl·lics d’alta intensitat), etc.

Podem fer entrenaments de força d’alta intensitat que provoquen un consum calòric important en el moment de l’entrenament. Però no només això. En finalitzar aquest entrenament, el nostre metabolisme estarà més elevat, respecte als valors de repòs, i continuarà amb una major despesa calòrica.

I si encara no t’hem convençut, has de saber que en augmentar la nostra massa muscular, el nostre metabolisme basal (consum calòric en repòs) també augmenta i, per tant, estaràs gastant més calories.

Així doncs, la clau és el múscul! La quantitat de múscul que tenim al cos farà que cremem més o menys greix, a més del que consumim mentre entrenem.

Entrenament de força

3. Entrenament cardiovascular

“Acostumo a córrer més de 30′ a intensitat moderada, perquè és la millor manera de perdre greix”. Sí, està clar que anar a córrer suposarà una despesa calòrica. Fins i tot, pot ser que en aquell moment cremis més greix que a través de l’entrenament de força. Però només en aquell moment. A diferència del que hem comentat que passa en l’entrenament de força, en finalitzar l’entrenament cardiovascular recuperaràs més ràpidament els valors del metabolisme basal.

En canvi, si el teu entrenament cardiovascular és d’alta intensitat (HIIT), el consum calòric postentrenament serà més elevat, aproximant-se als valors de l’entrenament de força.

Així doncs, què és millor?

Tenint en compte el que hem explicat, si vols cremar greix en un moment concret, escull l’entrenament cardiovascular d’intensitat moderada. Si el que busques és més efectivitat, utilitza l’entrenament cardiovascular d’alta intensitat, però, sobretot, l’entrenament de força.

Per tant, la millor fórmula és una combinació entre entrenaments de força i cardiovascular, acompanyat d’una bona dieta i, sobretot, constància. Trèvol t’ofereix un gran ventall d’activitats dirigides, programes a la sala de fitness i recursos d’entrenament online, que trobaràs a Trèvol TV, perquè no perdis la motivació.

I ja per acabar, et deixem un últim consell: aprofita els tècnics! No dubtis en preguntar el que necessitis, t’ajudarem encantats. I si no saps per on començar o vols optimitzar el temps a l’hora d’assolir els teus objectius, pregunta pel servei d’entrenament personal.