Trèvol Lleida

Aprofita per entrenar durant les vacances!

Aprofita per entrenar durant les vacances!

Quan pensem en les vacances, sovint ens imaginem un moment de descans i relaxació i de deixar de banda les nostres rutines habituals. Tot i això, també és un bon moment per mantenir-nos actius i compromesos amb la nostra salut. Entrenar durant les vacances pot aportar-nos molts beneficis i, a més, pot ser una gran oportunitat per equilibrar el temps que dediquem al descans, amb el que dediquem a la cura del nostre cos.

entrenar durant les vacances

T’expliquem alguns dels motius pels quals entrenar durant les vacances és una bona idea. A més, et donarem algunes recomanacions que podràs incorporar de manera fàcil i que t’ajudaran a mantenir-te en forma!

1. Mantindràs la constància

Si t’has estat esforçant per mantenir-te en forma o has estat seguint un pla d’entrenament, les vacances no haurien de ser una excusa per interrompre el teu progrés. Així, mantenir una rutina d’entrenament t’ajudarà a conservar aquella constància que has adquirit i evitarà que perdis el ritme. Tanmateix, quan reprenguis les teves activitats diàries, després de les vacances, recuperar els teus hàbits respecte a l’activitat física et resultarà molt més senzill.

2. Gaudiràs de noves experiències

Les vacances són una gran oportunitat per explorar i conèixer llocs nous, però també per practicar activitats diferents i que no acostumes a realitzar en el teu dia a dia. Per exemple, si et trobes a un indret amb platja, pots intentar fer surf, provar el paddleboard o, simplement, nedar al mar. Si, en canvi, te’n vas a la muntanya, pots fer senderisme o buscar alguna ruta per anar amb bicicleta. Tu tries!

Aquestes experiències, a més de ser divertides, permetran que t’exercitis d’una forma diferent i original. I si et preocupa que aquestes activitats no siguin suficient, has de saber que els efectes del desentrenament no són tan significatius si els períodes no són massa llargs (de menys de 30 dies), així que gaudeix!

3. Reduiràs l’estrès

Tot i que les vacances són sinònim de descans, també ens poden generar una mica d’estrès. Haver de planificar un viatge, l’estada, els canvis de rutina… poden provocar certa tensió. L’exercici físic és una manera excel·lent d’alliberar-nos d’aquest estrès i millorar el nostre estat d’ànim.

Prova de fer ioga a l’aire lliure, córrer per la platja o, simplement, surt a passejar. Et sentiràs molt més relaxat i amb més claredat mental.

entrenar durant les vacances

4. Controlaràs l’augment de pes

Durant les vacances acostumem a menjar més i pitjor i, també solem dur a terme menys activitat física. Aquests dos factors poden derivar en un augment de pes no desitjat. Per això, entrenar durant les vacances i intentar mantenir la teva rutina t’ajudarà a controlar el pes. A més, t’ajudarà a sentir-te millor i et permetrà gaudir d’aquell gelat o d’aquell còctel, sense privar-te i sense remordiments.

5. T’ajudarà a establir objectius realistes

Aprofita aquest temps de desconnexió per establir objectius d’entrenament més realistes i enfocats a la diversió i al gaudi, en lloc de centrar-te tant en el rendiment. És a dir, aprofita per practicar activitats físiques que t’agradin i et motivin, sense la pressió d’assolir certs nivells de rendiment. Així, podràs mantenir-te actiu o activa, gairebé sense adonar-te’n.

I com volem posar-te les coses fàcils, aquí tens 5 rutines breus i sense material, que podràs fer siguis on siguis i que t’ajudaran a mantenir-te en forma durant les vacances.

  1. Rutina de càrdio
  1. Rutina de força 1
  1. Rutina HIIT 1
  1. Rutina de força 2
  1. Rutina HIIT 2

La recuperació durant les vacances

Com ja hem comentat, és important trobar un equilibri i no sentir-nos culpables si passem una setmana sense entrenar. I també és important posar atenció als senyals del nostre cos. Si, per exemple, ens sentim cansats o amb dolor, podem aprofitar aquests dies per prendre’ns un descans i recuperar-nos correctament.

Assegura’t de dormir les hores suficients

El descans és vital per a la recuperació muscular i la regeneració. Aprofita les vacances per dormir bé i permetre que el teu cos es recuperi. Un bon descans ajudarà a una bona recuperació i t’ajudarà a tenir més energia per les activitats del dia.

Practica la recuperació activa

Les vacances també són un bon moment per incorporar tècniques de recuperació activa, com estiraments suaus, ioga, Pilates… Aquestes activitats t’ajudaran a relaxar els músculs i a alleujar les possibles tensions acumulades.

No descuidis l’alimentació

Si bé hem comentat que és important donar-se alguns capricis sense remordiments, no hem d’oblidar-nos de mantenir una alimentació equilibrada i nutritiva. Escull opcions saludables, en la mesura que sigui possible, i assegura’t de beure prou aigua per hidratar-te correctament. En aquest article tens algunes claus per aprendre a gaudir en aquestes situacions, sense deixar de banda els teus objectius de salut.

Torna a poc a poc

Si les teves vacances han estat llargues (enhorabona!) o has disminuït la intensitat dels teus entrenaments, et recomanem tornar a la teva rutina d’activitat física de manera gradual. No intentis tornar a entrenar al mateix nivell que abans de marxar, ja que segurament l’únic que aconseguiràs serà tenir unes bones “agulletes” i augmentar el risc de lesions.

Així doncs, augmenta la intensitat i la durada dels teus entrenaments de manera progressiva, a mesura que vagis recuperant bones sensacions. La bona notícia és que, com se sol dir, on n’hi ha hagut sempre en queda, i ben aviat et sentiràs en plena forma una altra vegada.

Tot i això, com sempre diem, cada persona és única i és important adaptar aquests consells a les teves necessitats i al teu context. Entrenar durant les vacances és una manera excel·lent de mantenir-te en forma, descobrir noves activitats i experiències i reduir l’estrès.

De totes maneres, recorda que no cal que comprometis tot el teu temps de descans. Simplement, has d’incorporar l’activitat física en la teva rutina de vacances de la manera que et resulti més senzilla. Recorda que l’objectiu principal és cuidar la teva salut i el teu benestar. Així que ja saps, passa-t’ho bé i aprofita al màxim les teves vacances, mentre en mantens en forma. Bones vacances i bon entrenament!