Trèvol Lleida

Consells per afrontar un procés de pèrdua de greix amb èxit

Consells per afrontar un procés de pèrdua de greix amb èxit

A hores d’ara, probablement ja t’han explicat que no és el mateix perdre pes que perdre greix i que el percentatge de greix i múscul que tenim és més important que el número que marca la bàscula.

També sabràs que, perquè aquesta pèrdua de greix sigui eficaç, necessitem que hi hagi un dèficit calòric. I que, aquest, és més fàcil d’aconseguir a través de l’alimentació que amb l’exercici (tot i que els millors resultats els obtindrem combinant les dues coses).

Així mateix, t’hauran dit que l’entrenament de força és imprescindible per prevenir la pèrdua de massa muscular. I que l’activitat física que fas en el teu dia a dia, fora dels entrenaments, facilita arribar a aquest dèficit calòric.

Però avui no et volem parlar de tot això, sinó que volem donar-te algunes eines per afrontar el procés de pèrdua de greix d’una manera efectiva. I com aconseguim aquesta efectivitat? Doncs tenint en compte allò que funciona, invertint el mínim necessari per obtenir resultats i aplicant-ho al context de cadascú.

Per què vols perdre greix?

En primer lloc, pensa amb deteniment quin és el motiu real pel qual vols perdre greix. Vols millorar la teva salut? Millorar el teu físic? Augmentar la teva autoestima?

Aquesta reflexió t’ajudarà a diferenciar entre el que vols i el que necessites. Per exemple, per a una persona que té un percentatge de greix del 35%, una pèrdua de greix d’entre un 5% i un 10%, pot ser un objectiu realista, necessari i saludable. En canvi, en algú que té un 10% de greix corporal, no seria gens recomanable.

A més, en un procés tan complex com aquest, on segurament hi haurà alts i baixos, recordar el motiu que t’ha portat a començar aquest camí pot ser una gran ajuda per seguir amb els teus objectius.

En aquest sentit, també és recomanable buscar resultats a llarg termini, evitant dietes miraculoses o “operacions bikini”. És cert que poden servir-nos d’ajuda per mantenir la motivació a l’inici, però l’objectiu final hauria de ser el de mantenir uns hàbits saludables al llarg del temps.

pèrdua de greix

Aprèn a gestionar les teves expectatives

Els resultats o canvis que s’aconsegueixen en poc temps, acostumen a anar acompanyats d’hàbits alimentaris i d’activitat física poc saludables, que suposen grans sacrificis. Així, és normal que obtinguis resultats de manera ràpida, però també és probable que no puguis sostenir-ho en el temps.

Per això, és millor començar fent petits canvis, que s’ajustin al teu ritme de vida i al teu context i assolir, amb l’adherència, grans adaptacions que puguis mantenir per sempre.

Posem per cas que camines dues hores i mitja al matí i dues hores i mitja més a la tarda. Segurament començaràs a perdre greix. Però, és força improbable que puguis dedicar-li aquest temps tota la vida, oi? 

A més, no tothom respon de la mateixa manera als canvis i, per això, tant l’alimentació com l’exercici han d’estar adaptats a cada persona i a les seves circumstàncies (horaris laborals, família, entorn social, etc.).

Estableix un pla que et generi adherència

Tenint en compte el que hem comentat més amunt, per fixar una estratègia efectiva per a la pèrdua de greix haurà de contemplar el següent:

  1. Els teus motius per perdre greix.
  2. La teva experiència prèvia a l’hora d’afrontar aquests tipus de processos.
  3. Les teves preferències respecte a l’exercici físic.
  4. El teu punt de partida.
  5. Les possibilitats reals de portar-la a terme (disponibilitat temporal, recursos a l’abast…).

Si, en el teu cas, prefereixes l’activitat cardiovascular als exercicis de força, hauràs de buscar la manera de donar-li al teu cos la mínima dosi efectiva de càrrega mecànica. És a dir, hauràs de buscar alternatives que et permetin treballar la força, com l’entrenament concurrent (el que combina el treball de força amb la millora de la capacitat aeròbica) o entrenaments alternatius a les peses i les màquines (amb el pes corporal, bandes elàstiques, pilotes medicinals…).

exercici per a la pèrdua de greix

Si, en canvi, ets dels que prefereix l’exercici de força, hauràs de buscar l’estratègia per aconseguir la mínima dosi efectiva per augmentar la teva despesa calòrica diària. Reduir els desplaçaments en cotxe, reduir el temps que passes assegut o utilitzar més les escales podrien ser algunes opcions. Facis el que facis, l’important és que aquesta estratègia s’adapti al teu context i a les teves necessitats.

Així, si només pots fer sessions de 30 minuts, hauràs de ser realista i intentar ajustar el teu programa d’exercici a aquest temps.

Comunica els teus objectius al teu entorn

Un altre dels punts importants, té a veure amb el nostre entorn social. La pèrdua de greix és un procés que requereix esforç i hauràs de fer alguns canvis en els teus hàbits. La comprensió i el suport de família i amics pot facilitar molt les coses, així que et recomanem que et comuniquis amb ells i els expliquis el teu objectiu.

D’aquesta manera et serà més senzill prendre decisions diferents de les que prenies abans, com escollir un plat més saludable si surts a sopar, no beure alcohol o quedar més tard per seguir la teva rutina d’exercici.

menjar saludable amb amics

Tot i això, si necessites algunes eines per començar a millorar els teus hàbits i perdre greix, demana’ns ajuda! Trèvol Salut compta amb un equip d’entrenadors personals, fisioterapeutes i servei de nutrició que et guiaran, t’assessoraran i t’ajudaran a aconseguir els teus objectius de forma segura i eficient.

I recorda! L’estratègia guanyadora serà aquella que més s’adapti a tu i que, per tant, puguis mantenir a llarg termini.