Trèvol Lleida

Com sobreviure als esdeveniments socials si estàs intentant tenir hàbits més saludables

Com sobreviure als esdeveniments socials si estàs intentant tenir hàbits més saludables

Amb l’arribada del bon temps, els compromisos i esdeveniments socials es multipliquen. Festes majors, bodes, sortides amb amics, vacances… I sabem que, si estàs començant el teu camí cap a la vida saludable o estàs seguint un pla de pèrdua de greix, aquestes situacions poden ser complicades de gestionar.

I és que, la major part de les vegades, quan pensem en salut, ens centrem només en l’exercici i la nutrició, deixant de banda altres aspectes essencials, com els psicològics i socials. És per això que, en èpoques estivals o festives, hauríem de seguir un plantejament que ens permeti gaudir, sense oblidar-nos dels nostres objectius de salut.

Gaudeix dels esdeveniments socials, però amb moderació

Hem de ser conscients que els grans tiberis i les nits de desenfrenament amb alcohol, tot i ser hàbits socials, no es poden considerar saludables. No obstant això, no és necessari que els evitem tant sí com no, ni sentir-nos malament per assistir a esdeveniments socials de tant en tant. Com se sol dir, entre poc i massa la mesura passa.

És cert que el nostre entorn social pot condicionar, en gran part, el nostre comportament. I, potser, unes amistats que no comparteixen els mateixos objectius que nosaltres en l’àmbit de la salut, poden dificultar-nos aquest procés. Ara bé, això no vol dir que no puguis o hagis de compartir moments amb amics o familiars, ja que, com dèiem, el benestar social també és un pilar fonamental en la salut.

gaudeix dels esdeveniments socials amb moderació

Què podem fer, llavors? Doncs ben fàcil! Acudir als esdeveniments socials, assumint que aquell dia segurament menjarem i beurem més del compte, però sense sentir-nos culpables. Recorda que la clau és la constància.

Així doncs, aprèn a adaptar-te a les circumstàncies, gaudeix d’aquell moment i pensa a llarg termini.

Com ens podem adaptar a les circumstàncies?

Pel que fa a la nutrició, et recomanem evitar el “tot o res”. En el seu lloc, intenta escollir les opcions més saludables que tinguis disponibles i procura reduir les racions d’aquells aliments que siguin menys saludables.

Si no menges res, el més probable és que siguis el centre d’atenció durant l’àpat i que rebis comentaris sobre com d’obsessionat o obsessionada estàs.

Si, per contra, decideixes que “ja no ve d’aquí”, assumeix que l’excés de calories serà molt més gran, la ressaca pitjor i les conseqüències negatives per al teu procés, també.

En canvi, si intentes no passar-te, però permetent-te gaudir, minimitzaràs les calories extra, els símptomes de la ressaca de l’endemà i els comentaris del teu entorn.

adapta't a les circumstàncies

D’altra banda, si saps que beuràs alcohol, et recomanem que vagis bevent aigua entre copes, per evitar la deshidratació.

I respecte a l’activitat física? Si després d’un esdeveniment social no et sents al 100% per complir amb la teva rutina habitual, fer un mínim d’exercici sempre serà millor que res. Tot i això, evita obsessionar-te, castigar-te o intentar compensar els excessos del dia anterior.

Adapta el teu entrenament els dies de ressaca

Quan tenim ressaca, a part del malestar que suposa, el nostre rendiment disminueix i la sensació de cansament augmenta. Per tant, evita fer un entrenament molt intens després d’una nit de festa, perquè no tindràs les mateixes forces de sempre. A més, l’alcohol deshidrata i empitjora el nostre descans, així que, segurament, et sentiràs com si no haguessis entrenat en mesos. En aquesta situació, doncs, és recomanable que adaptem el nostre entrenament.

Com a primera opció (i la més senzilla) et proposem que et moguis. Posa’t la teva música preferida i mou-te, sense més! Surt a caminar o realitza alguna activitat suau. Després, i segons com et trobis, pots decidir augmentar el ritme, mantenir-lo o, fins i tot baixar-lo, si ho necessites.

realitza exercici suau

Si, en canvi, et sents amb ganes d’anar al gimnàs, també tenim algunes recomanacions per a tu:

  1. Realitza activitat física lleugera, com una mica de bici suau, 10-15 minuts, fes una sessió d’estiraments i torna a pedalejar uns altres 10-15 minuts. També pots canviar de màquina, si t’apeteix!
  2. Utilitza pesos inferiors als que fas servir normalment i alterna exercicis que impliquin més musculatura de la part inferior del cos, amb altres que involucrin la musculatura de la part superior. La finalitat serà mantenir-se en moviment durant 15-20 minuts.

Com veus, assistir a festes i esdeveniments socials, sense engegar a rodar tot el teu progrés, és possible i, fins i tot, necessari. Només cal que aprenguem a adaptar-nos a les circumstàncies, evitar els extrems i pensar en els nostres objectius a llarg termini.

Esperem que aquests consells et siguin útils, sobretot ara que les Festes de Maig de la ciutat i l’Aplec del Caragol són a tocar!