Trèvol Lleida

L’alimentació o l’exercici: Què és més important?

L’alimentació o l’exercici: Què és més important?

No és cap novetat que, si busquem un estil de vida saludable, la nutrició i l’activitat física són dos aspectes claus a tenir en compte. Però, quin d’aquests dos pilars és més important? L’alimentació o l’exercici? I com podem equilibrar-los per gaudir d’una millor salut i benestar?

La importància de l’alimentació

L’alimentació és fonamental per al nostre benestar. S’encarrega de proporcionar els nutrients essencials que necessita el nostre cos per funcionar de manera òptima. Una alimentació equilibrada, doncs, ofereix molts beneficis i ens pot ajudar en diferents aspectes.

L'alimentació o l'exercici: Què és més important?

Prevenció i tractament de malalties

Una dieta nutritiva i equilibrada no només pot ajudar a prevenir diverses malalties cròniques, com la diabetis tipus 2, obesitat i malalties cardiovasculars, sinó que també pot ajudar en el seu tractament i gestió.

Beneficis per als teixits corporals

S’ha vist, també, que una correcta alimentació facilita el creixement, el desenvolupament, el manteniment i la reparació dels teixits corporals.

Millora l’estat d’ànim

La nutrició, té influència en la salut mental i, és per això, que una dieta saludable pot millorar el nostre estat d’ànim, reduir l’estrès i promoure una millor salut emocional, en general.

Millora els nivells d’energia

Una alimentació adequada ens proporciona l’energia necessària per realitzar les nostres activitats i mantenir-nos actius al llarg del dia.

Ajuda a la recomposició corporal

Finalment, la nutrició juga un paper crucial en la recomposició corporal i en la pèrdua de pes. A més, a l’hora de crear un dèficit calòric, s’acostuma a donar major rellevància a l’alimentació, que no pas a l’exercici. Això, es deu al fet que és més senzill ajustar les calories a través del que mengem que amb l’activitat física.  I, també, perquè compensar una mala alimentació amb exercici no sol ser una bona idea.­­

El paper de l’exercici

L’exercici físic també té un rol important a l’hora de gaudir d’un cos i una ment saludables. No només millora els nostres nivells de força i flexibilitat, sinó que també té efectes positius per a la nostra salut cardiovascular i, fins i tot, per a la salut mental.

L'alimentació o l'exercici: Què és més important?

Millora la salut cardiorespiratòria

L’estímul de l’exercici, és necessari per millorar l’eficàcia i eficiència del nostre sistema d’aportació i utilització d’oxigen. El consum d’oxigen màxim és un indicador de mortalitat molt potent, per la qual cosa és interessant que aquests nivells siguin alts. Així, l’entrenament a intervals d’alta intensitat, sembla ser el millor estímul per a millorar aquest consum d’oxigen. L’entrenament continu, d’intensitat moderada, facilita altres aspectes com el metabolisme de la glucosa, a llarg termini.

Beneficis per a la salut mental

L’exercici també s’associa amb una millor salut mental i una major sensació de benestar emocional, ajudant a reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió.

Manteniment del pes corporal

Finalment, l’exercici regular ens permet optimitzar la nostra composició corporal. Això fa que el nostre organisme sigui més eficaç i eficient a l’hora d’utilitzar i assimilar els nutrients que ingerim quan mengem. En condicions normals, l’exercici no contribueix tant a la pèrdua de pes com l’alimentació, però juga un paper fonamental en el manteniment del pes corporal a llarg termini i en la millora de la salut general.

Per cert, has sentit a parlar de l’entrenament en Zona 2? T’expliquem en què consisteix i com pots aplicar-lo a la teva rutina!

Així doncs, què és més important l’alimentació o l’exercici? La realitat és que tots dos tenen la mateixa importància. L’alimentació ens proporciona el combustible que necessitem per fer exercici i facilita la creació del dèficit calòric, necessari si volem perdre greix. L’exercici, per la seva banda, millora la nostra salut global i és vital per aconseguir les adaptacions necessàries per mantenir-nos sans, a la llarga.

Per tant, no hem de veure l’alimentació i l’exercici com entitats separades, sinó que és important integrar-los de manera equilibrada en la nostra vida. Recorda, no es tracta d’escollir entre l’alimentació o l’exercici (mare o pare), sinó d’aprofitar els beneficis que ens brinden els dos. El teu cos t’ho agrairà!